Meer dan 10.000 bezoekers naar kerstproductie Scrooge Haarlem

Met een enthousiast publiek, 19 voorstellingen, een zaalbezetting van 90% en 152 kilo sneeuw was de traditionele kerstvoorstelling Scrooge in Stadsschouwburg Haarlem een groot succes. Op zondagmiddag 5 januari was de laatste voorstelling van deze productie. Meer dan 10.000 mensen zagen in december en januari onder anderen Peter de Jong als Scrooge, Joost Prinsen als Marley en 70 amateurspelers op de planken van Stadsschouwburg Haarlem.

De prachtige regie van Ira Judkovskaja en het schitterende toneelbeeld van Roos van Geffen heeft Scrooge 2013 tot een unieke voorstelling gemaakt. Niet alleen op het podium, maar ook achter de schermen; meer dan 50 medewerkers, 70 amateurs en 10 vrijwilligers, acht professionele acteurs en een volledig professionele crew hebben zich ingezet om Scrooge te realiseren. Meer dan 50 bedrijven en fondsen droegen bij aan de voorstelling en zorgen onder meer voor vrijkaarten voor Voedselbank Haarlem en Stichting Kinderhulp. Scrooge werd hiermee mogelijk gemaakt voor en door Haarlemmers.

Algemeen directeur Jaap Lampe van Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem en producent van Scrooge kondigde in zijn eindspeech al de nieuwe versie van Scrooge aan in 2015. “Nog 713 nachtjes slapen”, zei hij. “Het verhaal van Dickens leent zich uitstekende voor diverse versies”, aldus Lampe, “daarin verschilt Dickens niet van bijvoorbeeld Shakespeare en Vondel’’. Door de verkoop van 3.012 echte Scrooge bonbons is er al een begin gemaakt met de financiering van Scrooge 2015.

Foto (c) In Bloei Fotografie

Geef een reactie