Nieuwe jeugdkalender boordevol theater uitgereikt

De Haarlemse wethouder Jan Nieuwenburg ontving op zondag 9 september jl. uit handen van Erik van Muiswinkel en de tienjarige theaterbezoekster Belle Broeke de nieuwe editie van de succesvolle jeugdkalender van de Toneelschuur, Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem. Deze tweede editie bevat meer dan 70 voorstellingen die allen te zien zijn in seizoen 2012-2013 op de drie Haarlemse podia. De overhandiging vond plaats in de Kleine Zaal van de Philharmonie in Haarlem.

De Toneelschuur, Stadsschouwburg en Philharmonie bieden een veelheid aan van theatervormen, zoals dans, musical, mime, klassieke muziek en toneel. Het jeugdaanbod voor 2012-2013 is net als voorgaande seizoenen gevarieerd en voor diverse leeftijden. Voor de allerjongsten (3+) zijn er o.a. nieuwe producties van Buurman & Buurman en Cees Brandt. Oudere kinderen kunnen o.a. naar BonteHond (Opstand van de nerds) en Pinokkio van de Toneelmakerij & Firma Rieks Swarte. De Kleine Zaal van de Philharmonie presenteert programma’s met een link naar klassieke muziek, zoals Koos en de Kapotte Kopjes van Orkaan. Stella Den Haag laat eveneens muziek doorklinken in haar productie Niemand weet, niemand weet… in de Toneelschuur.

Bijzonder is 2 Turven Hoog, een internationaal theaterfestival voor peuters en kleuters in de Toneelschuur en Philharmonie op 2e paasdag, maandag 1 april 2013. Op zondag 28 april 2013 presenteert Erik van Muiswinkel een grote voorleesmarathon voor alle leeftijden in vrijwel alle ruimtes van de Stadsschouwburg. Diverse artiesten, schrijvers en Haarlems coryfeeën lezen voor uit verschillende werken. De gratis jeugdkalender is overzichtelijk vormgegeven volgens het principe van een scheurkalender. Onderzoek heeft uitgewezen dat de kaartkopers voor jeugdproducties vaak op de dag zelf besluiten om naar een voorstelling te gaan. De vorige editie van de jeugdkalender was binnen een half jaar op, vandaar dat de samenstellers de oplage hebben uitgebreid van 10.000 naar 15.000 exemplaren. De jeugdkalender wordt gestuurd naar een grote groep bezoekers van jeugdvoorstellingen en verder gedistribueerd naar o.a. scholen en kinderdagverblijven. De Toneelschuur en Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem werken al jaren samen om een zo’n breed mogelijk en afgewogen jeugdaanbod in de Haarlemse regio te presenteren.