Maaike Widdershoven volgend seizoen te zien in Aspects of Love

Maaike Widdershoven speelt de rol van Guilietta Trapani in de musical van Andrew Lloyd Webber (o.a. Cats en The Phantom of the Opera) die op 7 oktober 2012 in het DeLaMar Theater in première gaat en daarna te zien is in theaters door het hele land. Ook Michelle van de Ven, die momenteel nog in Next to Normal speelt, is volgend theaterseizoen te zien in Aspects of Love als dochter van George (Ernst Daniël Smid) Jenny.

“Deze hoofdrol in Aspects of Love combineert mijn ervaring als operazangers en musicalactrice perfect. Ik ben dan ook erg blij dat ik na de The Phantom of the Opera weer een hoofdrol in een Andrew Lloyd Webber musical mag spelen.” aldus Maaike Widdershoven.

Maaike speelde hoofdrollen in een aantal grote musicalklassiekers zoals de rol van Christine in The Phantom of the Opera, Maria in West Side Story, Elisabeth in Elisabeth en Maria in The Sound of Music. Voor haar rol van Maria in The Sound of Music won ze een John Kraaijkamp Musical Award. Naast een verdienstelijke carrière als musicalactrice heeft Maaike ook haar sporen verdiend in de opera en operette, ze zong onder andere de Die Dreigroschen Oper en Bizet’s Carmen.

Michelle speelt nog tot en met 9 juni de rol van Natalie in de musical Next to Normal. Ze studeerde in 2010 cum laude af aan de Bachelor opleiding Muziektheater aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. In maart 2012 studeerde ze summa cum laude af aan de Master opleiding Master of Music. Tijdens haar opleiding speelde ze in o.a. de voorstelling Nine en City of Angels. Daarna vertolkte ze Rapunzel in Into the Woods (tour) en Wendla Bergmann in Spring Awakening. Verder werkte ze mee aan de Hommage aan Annie M.G Schmidt en Cyrano in het M-lab. Ontving in oktober 2011 een John Kraaijkamp Musical Award voor Aanstormend Talent voor haar rol in Spring Awakening.

Aspects of Love vertelt het verhaal van de jonge Engelsman Alex (René van Kooten) die al reizend door Frankrijk, hopeloos verliefd wordt op de actrice Rose (Lone van Roosendaal). Wanneer Rose valt voor het kunstzinnige karakter van zijn oom George (Ernst Daniël Smid), veranderen hun levens op slag. Wat enkel een onschuldige romance leek te zijn, wordt het begin van een langdurige en gepassioneerde rondedans tussen vijf mensen uit drie generaties, waarbij verovering, verraad en verlies uiteindelijk hun ware gezicht laten zien.

,