Comedytraintalent Martijn Koning met pijnlijk herkenbare en absurde grappen in Theater Zuidplein

Donderdag 31 mei laat Theater Zuidplein je graag kennismaken met ultra-vers cabarettalent. Dit keer uit de kweekvijver van Comedytrain; al meer dan vijftien jaar het keurmerk van stand-up comedy in Nederland. Theater Zuidplein is Early Adopter van jong talent aangesloten bij Comedytrain. Dit seizoen presenteren we: Martijn Koning! Vanavond manoeuvreert hij razendsnel door de wereld in zijn hoofd die afwisselend pijnlijk herkenbaar en totaal absurd is, maar altijd onweerstaanbaar geestig met maar één doel; jouw lach! Martijn is vanavond niet alleen, hij neemt aanstormend Comedtrain talent René van Meurs mee die het voorprogramma zal verzorgen.

Martijn Koning is in 1978 geboren in Zwolle. In 2004 stort hij zich vol overgave in het avontuur van stand-up comedy. Wat uit onschuld begon, werd uiteindelijk werkelijkheid. Na voldoende grappen en verhalen verteld te hebben op een podium in Amsterdam, gaat in 2006 zijn droom in vervulling. Hij wordt ingelijfd bij de Comedytrain en speelt wekelijks in Toomler met de Comedytrain Theatertour in het land.

Inmiddels maakt Martijn al meer dan zes jaar de comedypodia onveilig. Hij weet in korte tijd met zijn eigen teksten naam te maken en speelt o.m. op de Uitmarkt, Laughing Matters en Lowlands. Daarnaast schrijft Martijn teksten voor het televisieprogramma Dit Was Het Nieuws en verzorgt hij eens in de zoveel tijd een korte stand-up set binnen het item De Week Draait Door in DWDD.