Kasba naar Rotterdam

Vrijdag 10 februari staat de muzikale groep Kasba met een spectaculair theaterconcert in de grote zaal van Theater Zuidplein. Kasba speelt een mix van Noord Afrikaanse en Westerse muziekstijlen en is in het laatste decennium uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende groepen op het gebied van de niet westerse muziek in Nederland. Kasba werkte samen met tal van artiesten varierend van Paul de Leeuw tot het Metropool orkest en van Frank Boeijen tot Blof. Daarnaast scoorde Kasba een nummer 1 hit in Marokko en werd de band in Nederland genomineerd voor verschillende prijzen, zoals “Beste Nederlandse wereldmuziekact”. In de bioscoop is Kasba nu te zien en te horen in de film ‘Doodslag’ van Theo Maassen.

Het concert staat in het teken van het laatste album Sodfa waarin zij een mix introduceren van Noord Afrikaanse en Westerse muziekstijlen. De talentvolle groep Kasba is in het laatste decennium uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende groepen op het gebied van de niet westerse muziek in Nederland. Zij werkte samen met tal van artiesten variërend van Paul de Leeuw tot het Metropool orkest en van Frank Boeijen tot Bløf. Met hun nieuwe album Sodfa creëren ze een avond waarop muzikaliteit en energie gecombineerd wordt tot een spetterende feestelijke mix.

Kasba geniet van een steeds groeiende bekendheid in Nederland, maar ook in buitenland. In 2002 trad de band op bij het huwelijksfeest van Willem-Alexander en Maxima, in 2004 voor het Nederlandse koningshuis en de prins van Marokko ter gelegenheid van zijn bezoek aan Nederland. In 2007 werd de band genomineerd door Beyond Magazine voor Beste Nederlandse Wereldmuziekgroep en in 2009 voor de MCN Global Act Award: voor de Nederlandse wereldmuziekartiest of -band die gedurende een langere periode toonaangevend en succesvol is geweest.

Kasba speelt met Sodfa in het voorjaar op festivals in Nederland, België en Marokko. Daarnaast zijn vier nummers van het nieuwe album te horen in de speelfilm Pizzamaffia van Tim Oliehoek die in de Nederlandse bioscopen te zien was. Daarnaast scoorde Kasba een nummer 1 hit in Marokko en werd de band in Nederland genomineerd voor verschillende prijzen, zoals “Beste Nederlandse wereldmuziekact”.