Wicked: Meer dan 200.000 tickets verkocht

Gisteravond ontving de cast van Wicked het Golden Ticket voor 200.000 verkochte kaarten. Het Golden Ticket werd overhandigd door Roel Vente, algemeen directeur Joop van den Ende Theaterproducties. De kaartverkoop van Wicked opende een half jaar geleden en maakt sinds de feestelijke galapremière op zondag 6 november, een enorme vlucht. Door de grote vraag naar kaarten start deze week de kaartverkoop voor de maanden maart en april. Wicked, met in de hoofdrollen onder anderen Chantal Janzen (Glinda), Willemijn Verkaik (Elphaba), Jim Bakkum (Fiyero), Pamela Teves (Madam Akaber) en Bill van Dijk (De Tovenaar), is exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Den Haag.

Naast het Golden Ticket dat is uitgereikt, verkreeg Willemijn afgelopen week de titel ‘WICKED Personality of 2011’. Deze titel behaalde zij via de wereldwijde blog ‘Broadway is Wicked’, die hiervoor een poll lanceerde. Willemijn won met 55% van de in totaal 590.000 uitgebrachte stemmen. In de jaren dat Wicked wereldwijd te zien is, is Willemijn de enige actrice die de rol van Elphaba al ruim 3 jaar speelt. Ze vertolkte de rol al eerder in Duitsland. Tevens is zij de enige die het bekende nummer “Defying Gravity” in drie talen heeft gezongen (Nederlands, Engels en Duits).

Wicked vertelt het weergaloze verhaal van een onwaarschijnlijke vriendschap tussen de blonde, populaire en stijlvolle Glinda en de onbegrepen, strijdlustige, groene Elphaba. Wicked is een musical waarin niets is wat het lijkt en waarin vriendschap, eigenzinnigheid en oprechtheid weten te overwinnen. Wicked is zeven keer per week exclusief te zien in het AFAS Circustheater in Den Haag.

Foto (c) Roy Beusker

,