Comedy Central present Reggie Watts

Op 19 januari aanstaande zal de Amerikaanse comedian/geluidskunstenaar Reggie Watts naar Nederland komen voor een bijzonder comedyoptreden. In de Melkweg zal deze coole verschijning het publiek versteld laten staan met een verbazingwekkende mix van comedy, songs en geluidseffecten.

Reggie Watts live is een geweldige belevenis. Ten eerste maakt hij absurde, enorm grappige comedy. Verwacht geen rode draad of samenhangende verhalen, maar vreemde sketches, hilarische aanzetten en bijzondere imitaties. Helemaal speciaal wordt het als hij zijn sample-apparaat erbij pakt en ter plekke de meest krankzinnige hiphopsongs maakt, vol vreemde geluidseffecten en bizarre stemvervormingen. Mede door zijn aparte verschijning (een reusachtige afro, een volle baard en een dikke Mart Smeets-trui) zorgt hij voor een ongelofelijke avond.

Watts begon in 2002 als comedian/performer, maar zijn solocarriere nam pas echt een vlucht toen Conan O’Brien hem in 2010 meenam tijdens zijn Stand-up comedytour. Comedy Central zond zijn special Why Shit So Crazy? uit, die later ook op DVD/CD verscheen. Daarna speelde Reggie overal ter wereld. Op de grote festivals in Montreal, Edinburgh, Sydney en New York bijvoorbeeld. Maar ook in zalen van Parijs tot Reykjavik en van Kaapstad tot Amsterdam.

Naast een geweldig grappige comedian is Reggie Watts ook een gerespecteerd muzikant. Zo speelde hij tijdens de afscheidsshow van LCD Soundsystem in Madison Square Garden in New York, en werkte hij samen met bekende muzikanten als Beardyman en Regina Spektor. Wie Watts ziet optreden snapt waarom: zijn ongelofelijke muzikaliteit en timing laat mensen verbijsterd achter. Van soul naar hiphop naar dubstep: hij produceert het allemaal met zijn verschillende stemmen, de human beatbox en een samplemachine.

http://www.youtube.com/watch?v=kgsBgwJQGnE

,