Beatrice van der Poel en Marcel de Groot intiem

Zangeres Beatrice van der Poel en gitarist Marcel de Groot vormen een muzikaal duo in de voorstelling ‘Voor We Verder Gaan’; een Nederlandstalig theaterconcert met een literair randje waarin ze eigen stukken vertolken, aangevuld met vertaalde soul-, pop- en bluesklassiekers. Solo’s en duetten worden afgewisseld met gesproken literaire teksten van Thomas Verbogt. Uitgangspunt voor deze show is het liedje in zijn puurste vorm: gitaar en stem. De officiële première is op 7 februari 2012 in de Kleine Komedie in Amsterdam.

Het is niet voor het eerst dat Van Der Poel en de Groot samen op het podium staan; de Groot begeleidde Van Der Poel al tijdens haar vorige theatershow Hard en Hoofd. Dit keer staan ze samen vooraan op het toneel, omgeven door een landschap van gitaren. Ook Thomas Verbogt werkte al eerder samen met Van Der Poel. Samen maakten zij het luisterboek Het Toeval Dat Geluk Heet en Verbogt leverde teksten aan voor haar vorige theatershow. Overige tekstbijdragen in Voor We Verder Gaan zijn er van de Amsterdamse stadsdichter F. Starik, dichter Jean Pierre Rawi en Maarten van Roozendaal.

Voor We Verder Gaan is de derde theaterproductie van Van Der Poel, die inmiddels 25 jaar in het vak zit. Sinds ze switchte naar Nederlandstalige teksten voelt ze zich steeds meer thuis in het theater: “Het theater biedt de ambiance om mijn composities, tekstinterpretatie en communicatie heel direct met het publiek te delen.” Voor deze nieuwe voorstelling besloot ze terug te keren naar de kern van een liedje, en tegelijkertijd naar de kern van haar carrière. Na experimenten met jaren30-jazz, funk, rock, abstracte piepknormuziek, en overdadige big band heeft ze definitief haar eigen vorm gevonden in het Nederlandstalige repertoire. Meer informatie via www.VEtheater.nl.

Foto (c) Jano van Gool