Repetities Scrooge gestart

Gisteren zijn onder leiding van regisseur Bruun Kuijt in de Stadsschouwburg Haarlem de repetities van de kerstproductie Scrooge gestart. De 25 amateurspelers in de leeftijd van 9 t/m 65 jaar zijn begonnen met zang en dans. Eind deze maand nemen de professionele acteurs Erik van Muiswinkel, Servaes Nelissen, Melissa Drost, Patrick Stoof, René Retèl en Erna Sassen ook deel aan het repetitieproces.

De Stadsschouwburg is op dit moment ook druk bezig om via crowdfunding geld te werven voor de kostuums. Het thema van deze crowdfunding actie is: Laat Scrooge niet in zijn hempie staan. Het principe van crowdfunden is dat het publiek kleine donaties kan doen die uiteindelijk moeten zorgen voor het volledige bedrag voor de kostuums. Op www.scroogehaarlem.nl staan de getekende versies van de hoofdpersonages in Scrooge nu nog in schaarse kleding afgebeeld. Gedurende de komende weken hoopt de Stadsschouwburg Haarlem de hoofdrolspelers gekleed te kunnen presenteren. De bezoeker van de website kan direct zien of zijn of haar bijdrage heeft bijgedragen tot een elementair onderdeel van de kostuums van de hoofdrolspelers, zoals een jas of zelfs sokken. Elke donatie is welkom.

De gevers krijgen ook iets terug als dank voor hun donatie, van naamsvermelding op de website en een gratis programmaboekje tot een kijkje achter de schermen. Heleen Heintjes werkt voor de crowdfunding samen met website ontwerper Mark Drillich. Het bedrijf Gentleware uit Haarlem ontwikkelde speciaal voor Scrooge de applicatie. Scrooge, naar het bekende verhaal van Charles Dickens, speelt van woensdag 21 december 2011 tot en met zondag 8 januari 2012. Het wordt een muzikaal familiespektakel waarin professionele acteurs samen met amateurs op de planken staan en is alleen te zien in de Stadsschouwburg Haarlem.