Last Seats website gelanceerd

Vandaag is het nieuwe online platform lastseats.com gelanceerd. Last Seats maakt het mogelijk om op één centrale website een actueel overzicht van de laatste plaatsen voor voorstellingen in de komende honderd uur bij de aangesloten theaters aan te bieden, op iedere locatie in Nederland en daarbuiten. De dienst is ook beschikbaar voor alle smartphones via een speciale mobiele website.

Last Seats vormt de oplossing voor iedereen die spontaan zin heeft in een avond uit. Daarnaast biedt de service uitkomst voor alle Nederlanders die bijvoorbeeld tijdens een weekend weg of citytrip willen weten wat er in het dichtstbijzijnde theater speelt. Inmiddels hebben zich meer dan zeventig theaters aangesloten, waaronder Koninklijk Theater Carré, Koninklijke Schouwburg Den Haag, Stadsschouwburg Utrecht, Chassé Theater Breda, Stadsschouwburg Amsterdam en de Rotterdamse Schouwburg.

Sjoerd Bakker, oprichter van Last Seats: “Ik heb met Last Seats een centraal informatie- en kaartverkooppunt gecreëerd voor de Nederlandse theaters, iets wat ik zelf miste. Het is heel handig om kort van tevoren op bijvoorbeeld je smartphone te kunnen bekijken wat zich op de podia afspeelt, waar je ook bent. En je kunt direct kaarten kopen voor de prijs die het theater hanteert, zonder enige opslag. Veilig en gemakkelijk.“

Last Seats is er als enige in geslaagd om een informatiesysteem te ontwerpen dat rechtstreeks gekoppeld is aan de verschillende kaartverkoopsystemen van theaters in Nederland. Dankzij doorlopende synchronisatie worden vrije plaatsen voor een voorstelling onmiddellijk inzichtelijk gemaakt en worden bijvoorbeeld reserveringen, die op het laatste moment worden afgezegd, alsnog aangeboden. Last Seats geeft de laatste honderd uur (vier dagen) voor een voorstelling weer. De dienst is eenvoudig ingericht en afgestemd op snelheid in gebruik. De gebruiker selecteert een stad, kiest één of meerdere genres en krijgt het overzicht te zien van stoelen die op dat moment beschikbaar zijn. Door de rechtstreekse samenwerking met de theaters kunnen vervolgens direct kaarten gekocht worden voor de officiële prijs.

Last Seats is aangesloten bij weetwaarjekoopt.nl, het initiatief dat de doorverkoop van tickets met woekerwinsten bestrijdt.