Cast-cd Daddy Cool gepresenteerd aan cast

Gisteravond werd in een uitverkocht Theater de Vest in Alkmaar de cast van ‘Daddy Cool’ blij verrast met het allereerste exemplaar van het cast album van hun eigen musical danssensatie ‘Daddy Cool’. Niemand minder dan de Surinaamse Humberto Tan had de bijzondere eer het eerste exemplaar te overhandigen aan hoofdrolspelers KimILian van der Meij en Ruben Heerenveen. Daddy Cool is een theaterspektakel gebaseerd op de wereldberoemde hits van Boney M en hun geestelijk vader Frank Farian.

Desongs van Boney M songs vormen de rode draad in een nieuw geschreven verhaal dat met beide benen in de Nederlandse geschiedenis staat. Farian is niet alleen de geestelijk vader van Boney M, maar ook van Eruption, Milli Vanilli en zeer recent nog Ducksauce. Voor de musical Daddy Cool zijn de songs van Farian in het Nederlands vertaald. Niet alleen de zang en de spectaculaire dans maken indruk; ook het verhaal vergeet je niet snel. ‘Daddy Cool’ vertelt het verhaal van de immigratie van Surinamers in Nederland in de jaren ’70. Hoe Surinamers hier hun weg hebben moeten vinden zonder, zoals Jetty Mathurin dat mooi zegt, “inburgeringscursussen en integratietrajecten”.

Humberto zat samen met zijn vrouw en drie kinderen in de zaal. En ze hebben genoten: “Wat een feest der herkenning Ik heb staan swingen en van elke seconde genoten”, aldus Tan.

Foto (c) Freddie de Roeck/Maxatheater

,