Samsung wordt hoofdsponsor Miss Saigon

Samsung Huishoudelijke Apparaten kondigt vandaag haar samenwerking aan als hoofdsponsor van de musicalklassieker Miss Saigon. Dit hartverscheurende liefdesverhaal, dat zich afspeelt tijdens de Vietnamoorlog, gaat op 23 september in het Beatrix Theater Utrecht in première. Samsung Huishoudelijke Apparaten verbindt zich hiermee voor het eerst aan een grote musical.

De samenwerking werd vandaag op het hoofdkantoor van Joop van den Ende Theaterproducties beklonken door Maarten Kroese, directeur Consumer Electronics Samsung Nederland en Erwin van Lambaart, algemeen directeur van Joop van den Ende Theaterproducties. Ook hoofdrolspelers Ton Sieben (Chris), Na-Young Jeon (Kim) en toekomstig directeur Roel Vente waren aanwezig. Vanaf deze week zullen de eerste uitingen van de samenwerking al te zien zijn in tv-commercials en in advertenties in diverse dagbladen.

Miss Saigon speelt zich af in de laatste maanden van de Vietnamoorlog en de eerste jaren daarna. De Amerikaanse soldaat Chris wordt verliefd op het Vietnamese meisje Kim, na een ontmoeting in de nachtclub Dreamland. Dreamland staat onder leiding van De Regelaar die alles doet om zijn visum voor Amerika te krijgen. Tijdens de plotselinge ontruiming van Saigon raken de geliefden elkaar kwijt. Chris wordt naar de Verenigde Staten gebracht, terwijl Kim in Vietnam achterblijft. De vraag is of zij elkaar ooit nog terug vinden. De hoofdrollen worden gespeeld door Stanley Burleson (De Regelaar), Ton Sieben (Chris), Na-Young Jeon (Kim), Brigitte Heitzer (Ellen) en Edwin Jonker (John).

,