Home Again nieuwe nieuwe Nederlandse rockmusical

Vanaf februari 2012 is de rockmusical HOME AGAIN te zien in de Nederlandse theaters. HOME AGAIN wordt geproduceerd door lef! theater, een nieuw initiatief voor musicals voor jongeren van de makers van Turks Fruit (3 Musical Awards 2006) en Dromen Zijn Bedrog (4 Musical Awards 2010). In deze nieuwe, oorspronkelijk Nederlandse musical (12+) worden actuele thema’s uit de Nederlandse jeugdzorg behandeld. HOME AGAIN komt tot stand in samenwerking met het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Een opvanghuis aan de rand van de stad. De jongeren die er wonen, zijn het meest taaie soort tuig dat er bestaat. Ze zijn er in geslaagd al hun begeleiders het huis uit te jagen en zijn nu aan zichzelf overgeleverd. Dan komt Burg in het huis. Op de vlucht voor politie en medecriminelen, omdat hij nog één laatste klus moest doen om afscheid te nemen van zijn criminele bestaan. Die klus gaat volkomen verkeerd en als hij geen vluchtplaats meer kan vinden, bedenkt Burg dat hij wellicht onderdak kan krijgen in dit huis, bij zijn jongere broer Sept. Daar zal hij er alles aan doen om de groep jongeren op het rechte pad te helpen en niet dezelfde fouten te maken als hij zelf, totdat ze ontdekken wie hij werkelijk is..

HOME AGAIN is een vervolg op de musicals Home (2000) en Home 2 (2002), waarin grote talenten als Michiel Huisman en Kim-Lian van der Meij voor het eerst te zien waren. In HOME AGAIN is het nu de beurt aan een compleet nieuwe generatie getalenteerde acteurs. De cast bestaat uit Joël de Tombe (Idols, HAIR, Dromen Zijn Bedrog), Maickel Leijenhorst (High School Musical), Amir Vahidi (Op Zoek Naar Joseph), Desi van Doeveren (Spring Awakening), Nicole Rushing, Coumba van Hoven en Guus Bok. Alle muziek wordt live gespeeld door een rockband op het toneel. De muziek van HOME AGAIN wordt gecomponeerd door Fons Merkies, het script is geschreven door Dick van den Heuvel en de regie is van Benno Hoogveld.

{loadposition unruly-heineken}

,