Cabaretiers vieren 15 jaar Harmonie

altSchouwburg de Harmonie in Leeuwarden bestaat vijftien jaar en voor dit jubileum hebben zij een speciale editie van de voorstelling Robin Hood gemaakt. Vanaf vandaag tot 20 februari is De Harmonie De Harmonie niet meer. Wie een van deze dagen op het Ruiterskwartier naar binnen durft komt terecht in het Engeland van de Middeleeuwen, waar bosgeesten loeren vanuit het gebladerte en struikrovers de gang naar het toilet onveilig maken. Waar de sheriff van Nottingham een schrikbewind uitoefent en de pest talloze slachtoffers maakt.

Je bevindt je midden in het beroemde struikroversverhaal van Robin Hood, maar dan vakkundig door de mangel gehaald door een cast van bekende acteurs en cabaretiers die regelmatig in De Harmonie te zien zijn: Peter Heerschop, Viggo Waas, Paul van Vliet, Erik van Muiswinkel, WENDE, Ali B., Kasper van Kooten, Ria Marks, Daniël Boissevain, Genio de Groot en Eddie B. Wahr brengen de legende tot leven. En wellicht komt Yvonne Jaspers nog langs voor een uitzending van ‘Hood zoekt vrouw’. Of voorspelt Piet Paulusma het Sherwood Forest weerbericht. Of verslaat Theo Reitsma een wedstrijdje boogschieten.

Iedere avond wordt de vaste cast bijgestaan door een gastacteur/cabaretier en een bekende Fries. De eerste namen zijn bekend. Tijdens de première op 12 februari speelt Bert Visscher een gastrol. Wie kun je op andere dagen verwachten? Dat is onder andere Najib Amhali, Syb van der Ploeg, Tom de Ket of Jan Jaap van der Wal. Wie op welke avond meespeelt is een verrassing.