Première YOLO Show groot succes

Foto (c) Stefan Zandbergen

De première van de YOLO Show in het Zuiderstrandtheater was een groot succes. Ruim 700 bezoekers genoten afgelopen maandag van de muzikale theaterproductie door 60-plussers en jong talent. De YOLO Show is een initiatief van Stichting Bedtime Stories in samenwerking met de gemeente Den Haag om senioren actief te betrekken bij cultuurprojecten. De senioren speelden karakters die mede op hun eigen leven zijn gebaseerd. Dit resulteerde in een feestelijke en humoristische variétévoorstelling waarin ook dansers, musici en performers optraden.

Guusje Eijbers, initiatiefnemer en regisseur van De YOLO Show, blikt tevreden terug op de première van De YOLO Show: “De afgelopen weken hebben ruim 20 senioren zich ingezet voor deze theaterproductie, samen met de studenten van de DAPA opleiding en de rockband van Florence D’BIDH. Het is fantastisch om te zien hoe deze groep ouderen, die voorheen veel uren alleen thuis doorbrachten, nu een vriendengroep zijn geworden. De YOLO Show en alle intensieve improvisatietrainingen en repetities heeft deze groep écht samengebracht. Vanavond heeft deze inzet zich dubbel en dwars terugverdiend. Ik ben enorm trots op de acteurs en de acteerprestaties die vanavond zijn getoond. Met een volle zaal kunnen we met recht zeggen dat de première een succes was!”

De YOLO Show (You Only Live Once) is een muzikale theatervoorstelling die is ontstaan vanuit improvisaties. In 2016 organiseerde Stichting BedtimeStories, wekelijks, in het Gulden Huis van Florence in Den Haag, improvisatietrainingen voor de 60-plus buurtbewoners. De 60-plussers gingen tijdens deze improvisatiesessies aan de slag vanuit hun eigen ervaringen met thema’s als liefde, geluk, familie, religie en erotiek. Zij deden dit onder leiding van regisseur/actrice Guusje Eijbers (bekend van onder andere A’dam & E.V.A en Medisch Centrum West) en van acteur/regisseur/docent Michiel Varga (bekend van onder meer Goede Tijden Slechte Tijden, De Parade en Komt een man bij de dokter).

,

Geef een reactie