Chris Rock met zijn Total Blackout Tour naar de Ziggo Dome

Grammy en Emmy Award winnend comedian, acteur, schrijver en producer Chris Rock kondigde vandaag de Europese data voor zijn populaire Total Blackout Tour aan. Het is zijn eerste tour sinds negen jaar. De afgelopen maanden tourde Chris Rock door de USA en kreeg  lovende kritieken van zowel publiek als pers. De Europese tour doet een aantal grote steden aan, waaronder een show in de Ziggo Dome in Amsterdam op 8 oktober.

chris rockChris Rock is een van de bekendste en meest getalenteerde comedians op aarde, en wordt geprezen door zowel fans als critici. In zijn inmiddels meer dan drie decennia durende carrière heeft Chris Rock grote successen geboekt in de TV- en filmwereld als performer, acteur, regisseur en schrijver.

In 2014 leidde hij de sterrencast van Top Five, een uitstekend ontvangen comedyfilm die hij ook zelf schreef en regisseerde. In 2009 stortte Chris Rock zichzelf in de documentairewereld als schrijver en producer van ‘Good Hair’ en in 2014 produceerde hij ‘Eat Drink Laugh: The Story of the Comic Strip’, een documentaire over de geschiedenis van een van de beroemdste comedyclubs in New York. Verder schitterde hij als acteur in de ‘Grown Ups’ en ‘Madagascar’ series, en in films als ‘Beverly Hills Cop’, ‘CB4’, ‘Dr Dolittle’,’ Lethal Weapon’, ‘Dogma’, ‘Nurse Betty’, ‘Head Of State’, ‘Death At A Funeral’, ‘I Think I Love My Wife’, ‘2 Days In New York’ en ‘New Jack City’.

Op TV was hij van 1989 tot 1993 een van de bekendste comedians in het legendarische programma ‘Saturday Night Live’, en stond hij als schrijver en uitvoerend producent aan de wieg van de serie ‘Everybody Hates Chris’, die van 2005 tot 2009 te zien was. Deze zomer gaat Chris Rock opnieuw een samenwerking aan met Adam Sandler in de Netflix Original film ‘The Week Of’.

Chris Rock won vier Emmy Awards, drie Grammy Awards en is een New York Times bestseller. Hij kreeg twee Emmy nominaties in 2016: een voor Outstanding Director for a Variety Special voor ‘Amy Schumer: Live at the Apollo’, en een voor Outstanding Special Class Program voor de ’88th Annual Academy Awards’.

Door zijn imposante lijst van verdiensten op TV en film zou je bijna vergeten dat Chris Rock een uitzonderlijk goede stand-up comedian is. Zijn HBO-special ‘Big Ass Jokes’ uit 1994, en met name ‘Bring The Pain’ uit 1996 maakte van hem een van de succesvolste en meest gerespecteerde comedians aller tijden. Chris Rock neemt geen blad voor de mond en staat bekend om zijn uitgesproken meningen over raciale kwesties, politiek en de klassenstrijd in de USA. Maar ook meer triviale onderwerpen als familieaangelegenheden of populaire cultuur komen langs in zijn geweldige shows. Dit is een unieke kans om deze comedylegende live in Nederland aan het werk te zien.

,

Geef een reactie