Thomas Acda maakt musicaldebuut in Fiddler on the Roof

Foto (c) William Rutten

Thomas Acda kruipt voor zijn musicaldebuut in de huid van de hoofdrol Tevye in de musical Fiddler on the Roof (Anatevka). Thomas Acda: “Toen regisseur en goede vriend Ruut Weissman (Hij Gelooft in Mij) mij benaderde om de rol van Tevye te gaan spelen zei ik meteen ‘ja’. Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.”Fiddler on the Roof gaat op 5 november 2017 in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna is de voorstelling te zien in zeven andere grote theaters in Nederland.

Cabaretier, acteur, tekstschrijver en zanger Thomas Acda vormde ruim 20 jaar lang samen met Paul de Munnik het succesvolle duo Acda en De Munnik. Thomas heeft gestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Vanaf 1997 speelde Thomas in meerdere films, waaronder All Stars, Old Stars, In Oranje en Alles is Liefde. Afgelopen jaar was hij te zien in de film De Zevende Hemel. Ook was Thomas te zien in diverse televisieseries, zoals Jeuk, Baantjer, Flikken Maastricht en de populaire misdaadserie Penoza. Voor zijn rol in de film Alles is Liefde ontving Thomas in 2008 een Rembrandt Award. Ook componeerde hij de muziek voor de musical De Marathon, die afgelopen zondag in première is gegaan in Rotterdam.

Acht grote Nederlandse theaters bundelen komend theaterseizoen hun kracht als Stichting Theateralliantie en brengen vanaf oktober 2017 gezamenlijk de gouden klassieker: Fiddler on the Roof (Anatevka). De voorstelling wordt in opdracht van de acht theaters geproduceerd door Stage Entertainment Nederland.

Met het bekende ‘If I Were A Rich Man’ en vele andere muzikale evergreens is het een musical over de betekenis van familie en onvoorwaardelijke liefde in een veranderende wereld waarin wij met onze tradities overeind proberen te blijven. Regisseur Ruut Weissman (o.a. bekend van het met 5 keer 5 sterren bekroonde Hij Gelooft In Mij) maakt een actuele versie en plaatst deze klassieker daarmee in de tijdgeest van nu.

27-10 t/m 09-11-2017 DeLaMar Theater > Amsterdam
16-01 t/m 21-01-2018 Chassé Theater > Breda
06-02 t/m 18-02-2018 Martiniplaza Theater > Groningen
20-02 t/m 04-03-2018 Wilminktheater > Enschede
06-03 t/m 18-03-2018 Luxor Theater > Rotterdam
03-04 t/m 08-04-2018 Zwolse Theaters > Zwolle
10-04 t/m 15-04-2018 Parkstad Limburg Theaters > Heerlen
17-04 t/m 22-04-2018 Theater Orpheus > Apeldoorn

,

Geef een reactie