Holiday on Ice verovert Nederland

Al ruim 72 jaar verovert ijsspektakelshow Holiday on Ice de harten van vele miljoenen bezoekers over de hele wereld. Al ruim 328 miljoen mensen zagen een van de 101 verschillende producties verspreidt over ruim 80 verschillende landen. Dit jaar trekt Holiday on Ice met ruim 70 castleden langs 55 steden om 156 shows op te voeren. Op donderdag 23 maart 2017 beleefde de nieuwste show ‘Believe’ haar Nederlandse première.

In 1943 werd de eerste show van Holiday on Ice opgevoerd in de Verenigde Staten, in 1950 doet de show voor het eerst Europa aan waarna de productie uiteindelijk in 1999 in handen valt van Joop van den Ende. De productie valt tot op de dag van vandaag onder van den Ende’s Stage Entertainment Touring Productions.

De Nederlandse première, die plaats vond in de Jaarbeurs te Utrecht trok op de eerste avond een volle zaal. We maakten kennis met de moderne rockversie van het welbekende Romeo en Julia. We volgen het verhaal van Antonio die leeft in de arme onderwereld, zodra hij deze ontvlucht ontmoet hij in de rijke bovenwereld een vrouw, Clarissa. Een verboden liefde ontstaat waarbij twee uitersten een uitweg zoeken om hun uiting te geven aan hun liefde. De armoede uit de onderwereld en het rijkdom en de glamour uit de bovenwereld komen elkaar tegen. Maar weten de twee alle afwijzingen en tegenslagen te overwinnen? Komt hun liefde tot leven?

De kwaliteit van de productie staat bij Holiday on Ice hoog in het vaandel, wat ook merkbaar is gedurende de aanloop naar de voorstelling die om halfvijf in de middag zou aanvangen. De cast repeteert intensief en ook de technische crew is gefocust aan het werk om de show technisch in topconditie te houden. Een flinke klus, gezien tijdens de show ‘Believe’ gebruikt wordt gemaakt van ruim 300 lichtarmaturen aan elkaar geknoopt doormiddel van ruim 8 kilometer aan bekabeling. Ook wordt er gedurende de hele dag veel geïnvesteerd om het ijs in topconditie te houden, het geavanceerde systeem waarmee het ijs wordt gecreëerd doormiddel van het rondpompen van ijs en water draait de hele dag om de ijslaag intact te houden.

En het resultaat mag er zijn, ‘Believe’ is een ijs show met hoogwaardige (acrobatische) choreografieën op het ijs. Elke act is tot op de puntjes gethematiseerd waarbij de 300 verschillende kostuums keer op keer weten te verbazen. De show kent spectaculaire showelementen die nog nooit eerder vertoond zijn op het ijs die afgemaakt worden door de sensationele special-effects die de productie naar een hoger niveau tillen. Het resultaat is een oogstrelende en sensationele show op ronduit topniveau.

Foto’s (c) Bas Oeijen

, ,

Geef een reactie