Sanneke van der Meulen wint Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2017

Sanneke van der Meulen

Foto © Hans Hordijk

Vrijdagavond 17 maart 2017 heeft Sanneke van der Meulen de Juryprijs van het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2017 gewonnen. Het publiek verkoos Daan van der Hoeven tot winnaar van de publieksprijs. Naast de Jury- en Publieksprijs is dit jaar voor het eerst ook de Persoonlijkheidsprijs uitgereikt. David Linszen wist deze prijs te bemachtigen.

Uit het juryrapport: “Sanneke is een podiumdier. Er staat een echte comédienne op het podium. (…) De botte schakeling van muziek en tekst bevalt de jury goed. Het maakt het spannend, dynamisch. Om tijdens het slotlied ‘Het suist’ haar eigen mooie zangstem te kunnen horen is een sterke afsluiting.”

Overige finalisten waren Tim Alpherts en Joyce Hofhuis.

Het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival richt zich op het ontdekken van cabarettalent en biedt hen een springplank naar de grotere landelijke cabaretfestivals. Eerdere winnaars en finalisten: René van Meurs (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2012, Comedytrain), Kirsten van Teijn (winnaar jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs Groninger Studenten Cabaret Festival 2013), Anne Neuteboom (winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2015), Martijn Kardol (winnaar jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival 2016) en Pieter Verelst (winnaar juryprijs Cameretten 2016).

,

Geef een reactie