Comedian Ross Noble voor het eerst naar Nederland

ross nobleOp 24 mei 2017 zal comedylegende Ross Noble een optreden geven in de Meervaart in Amsterdam. Ross Noble zal met zijn 15e veelgeprezen stand-up show Brain Dump voor het eerst in Nederland spelen.

De carrière van Ross Noble begon 25 jaar geleden toen hij als 15-jarige meegesmokkeld werd om op te treden in een lokale comedyclub in het Noorden van Engeland, waar hij ook geboren is. Inmiddels heeft hij 15 uitverkochte tours door de UK gedaan, 9 goedverkopende stand-up DVD’s uitgebracht, een Barry en een Time Out Award gewonnen voor beste stand-up show, en is hij regelmatig te gast geweest in bekende TV-shows als The Graham Norton Show, Have I Got News For You, Room 101, en QI.

Naast een succesvol comedian is Ross Noble ook een geliefd acteur in de wereld van film, theater en musical. Hij speelde in 2015 de rol van Franz Liebkind in de Engelse versie van Mel Brooks’ The Producers, waarmee hij onder meer een run deed op West End in Londen. Als acteur leverde hij ook een belangrijke bijdrage aan de internationale release van de psychologische horrorcomedyfilm Stitches uit 2012. Daarnaast maakte hij het interactieve reisprogramma Freewheeling, waarmee hij via de Engelse zender Dave TV miljoenen mensen bereikte. Dit jaar stort hij zich op een nieuw acteeravontuur in de horrorfilm Nails, waar hij naast Shauna MacDonald (The Descendents) een grote rol speelt.

Door zijn afwisselende werkzaamheden maakt de getalenteerde duizendpoot Ross Noble allerlei opmerkelijke dingen mee. Al die vreemde ervaringen verwerkt hij op hilarische wijze in zijn nieuwe stand-up show Brain Dump. Noble staat bekend om zijn razendsnelle losse improviserende stijl en levendige fantasie, waardoor elke show van een fantastische ervaring is.

Na uitverkochte shows in de UK en Australië brengt de geliefde cultcomedian zijn geestige surrealistische kijk op de wereld in zijn show Brain Dump nu naar Europa. Onderdeel daarvan is de show op 24 mei in de Amsterdamse Meervaart. Zelf heeft Ross Noble er zin in:

“I’m very much looking forward to returning to doing gigs in Europe. It seems like now is the perfect time to go there, I am sure that the Europeans have a real desire for all things British at the moment! This will be the perfect way to get myself ready for my planned tour of America with my Mexican dance collective…”

,

Geef een reactie