Tineke Schouten trapt tour officieel af met feestelijke voorstelling

Tineke Schouten

Foto: Roy Beusker

Vanavond trapt Tineke Schouten haar tour officieel af met de feestelijke voorstelling in de Utrechtse Schouwburg. Met T-splitsing breng t Tineke Schouten haar 23ste avondvullende show. Op 24 januari trapt zij haar tour officieel af met een feestelijke voorstelling in de Schouwburg Utrecht. Na ruim 34 jaar theater non-stop in het theater vragen mensen steeds vaker: hoe lang denk je dit nog te gaan doen? Het antwoord van Tineke Schouten is resoluut: “Ik wil nog wel 20 jaar door!”

Maar voor zij deze volgende 20 jaar ingaat, kijkt Tineke in deze nieuwe show eerst eens terug op de bijzondere levenswendingen uit haar verleden. Want iedere dag doen we het: keuzes maken. Kleine nietszeggende beslissingen over de kleur sokken die je draagt tot levensveranderende keuzes om je baan op te zeggen en met heel je hebben en houwen naar het buitenland te vertrekken. Het maken van de ene keuze, sluit zo vaak andere interessante richtingen uit. Wat zou er gebeurd zijn als Tineke in haar leven een heel andere afslag op de T-splitsing genomen had? Was ze dan toch zangeres geworden zoals ze eigenlijk wilde en geen cabaretière? En wat zou er gebeurd zijn als haar vader toch in Tilburg zijn supermarkt was begonnen in plaats van in Utrecht? Of wat als haar man toch zijn vastgoedplan van Portugal had doorgezet en niet het Jacobi Theater had geopend. Was Tineke dan nu nog steeds makelaar in Portugal of had ze in Tilburg de majorette opgefleurd?

T-Splitsing is meer dan ooit een persoonlijke show. Maar uiteraard komen ook de nodige typetjes voorbij. Zoals een travestiet die met zijn/haar vriendinnen optreed, Patricia Paay die eindelijk presentatiewerk mag doen en de nieuwe vriendin van Marc Rutte komt uit de kliko. Natuurlijk mag Bep Lachebek, Tineke’s alter ego, niet ontbreken. Zij gaat op zoek naar haar roots via stamboomonderzoek en diverse tv programma’s.
T-Splitsing speelt t/m 27 mei in theaters door het land.

,

Geef een reactie