Prijswinnaar Dissus vanaf 2 maart 2017 terug in de theaters

Dissus

Foto (c) Edwin Deen

Kwatta’s bejubelde familievoorstelling Dissus, verdwaal mee in de Odysseekomt terug! Dissus werd bekroond met drie 4 ★★★★ recensies, was genomineerd voor de Zapp theaterprijs en won de Zilveren Krekel 2015. Dissusis een swingende avontuurlijke voorstelling in samenwerking met Het Gelders Orkest. Te zien in de grote Nederlandse theaters van 2 maart tot en met 19 april 2017.

Samen met zeven vrienden verdwaalt Dissus. Onderweg beleven ze grote avonturen. Ze ontmoeten grijpgrage graafmachines, hongerige hengelaars en Kirke, een betoverend meisje: overal loert het gevaar. En als Dissus na een lange reis dan eindelijk thuiskomt, is zijn plek ingepikt. Hij zint op wraak!

Dissus in de prijzen
Dissus won de Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende jeugdproductie. VSCD jury: ‘Regisseur Josee Hussaarts en componist Rogier Bosman vertalen met veel fantasie een niet-voor-de-hand-liggende klassieker als Odysseus naar een breed familiepubliek in de grote zaal. Ze smeden de mythische reis bomvol metaforen om tot een meeslepend, muzikaal en poëtisch avontuur, dat op het podium rondtrekt van ‘locatie naar locatie’, van zwembad naar bouwput en van weiland naar huis.’

Dissus: Zat ik daar in elkaar gedoken met een plakzwembroek op mijn enkels,
te rillen op de koude bril en ik dacht wat ik echt, wat ik nu echt wil, dat ik de held was. De held van het verhaal en dat we vet verdwalen…

Dissus is een polder-odyssee vol stoere en bange helden, vol vrienden en vijanden. Een muziektheatervoorstelling voor de hele familie, vanaf 8 jaar. Dissus is gebaseerd op het gelijknamige boek van Simon van der Geest, in 2011 bekroond met de Gouden Griffel. De voorstelling is onder andere te zien in Nijmegen, Amsterdam, Alkmaar en Den Haag.

,

Geef een reactie