Rob Scheepers is ‘Uitgescheept’

In een uitverkocht Dorpstheater speelde Rob Scheepers, o.a. Brabants Tonprater, Padoem Patsss en columnist, zijn oudejaarsconference ‘Uitgescheept’. Het is inmiddels een beproeft recept. Youp van ’t Hek en bijvoorbeeld Pieter Derks werken op dezelfde manier. Overdag schrijf je je column, doe je wat op de radio of TV en ’s avonds verwerk je je bedachte materiaal tot een conference voor in het theater. Bij Rob Scheepers niet veel anders. Vrijdag stond hij in Theater ’t Gasthoes in Horst aan de Maas.

Met als ankers in de voorstelling de meerpalen die de tijd markeren vertelde Rob de ene na het anekdote. In een aantal gevallen kroop hij in de huid van een typetje, maar veelal bleef hij de iets wat frivole Brabander met bijbehorende tongval. Het resultaat was een vermakelijke avond, waarbij de verhalen soepel aan elkaar geregen waren. Uiteraard kwamen er oneliners voorbij, maar die waren goed verweven in het verhaal doch uiterst doeltreffend. Als een boot op zee schommelde de voorstelling van onderwerp naar onderwerp. Van het vader zijn, het man zijn tot sport en politiek.

Voor diepgang hoefde je niet naar het theater, maar om een avondje te lachen om hilarisch herkenbare situaties en grappige vondsten dan had je een prima avond. Rob reageert met schijnbaar speels gemak op onverwachte reacties uit de zaal, straalt van plezier en dat werkt aanstekelijk. Rob Scheepers is sinds april 2016 in de theaters te zien met zijn voorstelling ‘Schroot’. Voor het voorjaar van 2017 staat er een tournee gepland die Rob ook buiten Brabant zal brengen.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort

,

Geef een reactie