Pinokkio krijgt award uitgereikt tijdens feestelijke start tournee

Foto (c) Robin Utrecht

Foto (c) Robin Utrecht

De tournee van de sprookjesmusical Pinokkio is zondagmiddag officieel van start gegaan in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De tournee gaat de komende maanden langs verschillende theaters in Nederland en Vlaanderen en startte dit weekend extra feestelijk, omdat de kindercast de Kids Award in ontvangst mocht nemen.

Beste kindercast
De Kids Award werd uitgereikt omdat de sprookjesmusical Pinokkio de beste kindercast heeft. Sinds 2009 reikt Musicalworld publieksprijzen uit aan professionele Nederlandse en Vlaamse musicalproducties. Zo kunnen theaterbezoekers hun waardering uit spreken naar producenten, acteurs en medewerkers achter de schermen.

Foto (c) Robin Utrecht

Foto (c) Robin Utrecht

Nieuwe Pinokkio
De rol van Pinokkio wordt afwisselend gespeeld door vijf jongens, Thijmen Staps (11 jaar uit Tilburg) is speciaal voor de tournee door Nederland en Vlaanderen toegevoegd aan de Pinokkio-cast. Thijmen vindt het spelen met de houten pop geweldig: “Wauw, wat is dit cool. Ik kan niet stoppen met genieten op het podium”.

Naast de bekroonde vaste kindercast spelen iedere voorstelling ook 20 kinderen een gastrol in één van de voorstellingen van Pinokkio. Met deze unieke vorm van theater kunnen honderden kinderen middels eenmalige gastrollen onderdeel zijn van een échte musicalproductie.

Tournee
De vrolijke familievoorstelling Pinokkio is tot half april 2017 te zien in 50 verschillende theaters in Nederland en België, waaronder Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, MartiniPlaza Theater in Groningen en Stadsschouwburg in Antwerpen. In totaal zijn er 100 voorstellingen.

Scènefoto1

,

Geef een reactie