Amerikaanse comédienne Amy Schumer naar de Heineken Music Hall

AMY SCHUMEROp 28 Augustus 2016 komt de Amerikaanse comédienne Amy Schumer voor het eerst naar de Heineken Music Hall in Amsterdam voor een hilarische avond comedy. De show maakt deel uit van de ‘Amy Schumer Live’ tour.

De populariteit van Amy Schumer is in de afgelopen jaren enorm gestegen sinds ze als actrice met de door haar geschreven en geproduceerde serie Inside Amy Schumer op de Nederlandse televisie te zien is. Inside Amy Schumer werd in de aflopen jaren bedolven onder de awards, eervolle vermeldingen en nominaties. Zo won ze onder andere de Critic’s Choice Television Award voor Best Actress in a Comedy Series.

Haar populariteit beleefde een piek toen Amy Schumer in 2015 met de film Trainwreck de internationale box office domineerde. Amy schreef de film én acteerde naast acteurs als Bill Hader, Tilda Swinton en Brie Larson. De film werd genomineerd voor twee Golden Globes.

In haar HBO stand-up comedy special Amy Schumer: Live at the Apollo –geregisseerd door Chris Rock- uit 2015 neemt ze geen blad voor de mond. Ze omlijst de persoonlijke verhalen met grove anekdotes en ze wordt geprezen om haar (feministische) eerlijkheid. Hiervoor werd ze onder andere door de BAFTA (British Academy of Film and Television Awards) beloond met een The Charlie Chaplin Britannia Award voor Excellence in Comedy. Haar eerdere special Mostly Sex Stuff is één van de beste bekeken specials op Comedy Central én ze was te zien in Comedy Central’s Roast van Roseanne en Charlie Sheen.

In Augustus zal Amy Schumer met haar Amy Schumer Live tour de Heineken Music Hall in Amsterdam krom laten trekken van het lachen. Verwacht een show vol grappen over seks, feminisme, Hollywood en hilarische autobiografische verhalen.

,

Geef een reactie