Theatergroep Landgenoten – confronterende, kwetsbare en gedurfde verhalen uit het hart van de samenleving

9603c77f-2a63-4429-b816-511ce9de57bfYahya Gaier en Nisrine Mbarki zijn Nederlandse theatermakers met een Noord-Afrikaanse achtergrond. Zij vertellen confronterende, kwetsbare en gedurfde verhalen uit het hart van de (interculturele) samenleving. Menselijke verhalen over angst en diepe verlangens, over liefde en taboes, en moedige keuzes voor een vrij bestaan. Met hun theatervoorstellingen willen Gaier en Mbarki de vele kleurnuances laten zien, in een tijd waarin zwart-witdenken steeds meer lijkt te domineren.

De eerste voorstelling CLUB PARADIS belicht het persoonlijke drama achter een terroristische aanslag en is daarmee huiveringwekkend actueel. Het stuk snijdt urgente thema’s aan als cultureel gevangenschap, religieus fanatisme onder Nederlandse jongeren en onvoorwaardelijke liefde.

Synopsis
De wereld van de Marokkaans-Nederlandse moeder Hayat spat uit elkaar wanneer haar zoon een zelfmoordaanslag pleegt. Hayat heeft geen afscheid van hem kunnen nemen en gaat op zoek naar zijn overblijfselen. Verscheurd door intens verdriet, schuldgevoel en de liefde voor haar kind wil ze hem opgraven. Op de begraafplaats ontmoet ze grafdelver Amezyan. Hij belooft Hayat het graf van haar kind te vinden, in ruil voor haar angst, dromen en liefde. Wat volgt is een zware tocht, waarin ze oog in oog komt te staan met een gruwelijk verleden, een angstaanjagende werkelijkheid en een hoopvolle toekomst.

Vanaf september toert CLUB PARADIS langs theaters in Amsterdam, Den Haag, Haarlem en Drachten.

,

Geef een reactie