Dansers en choreograaf gezocht voor Atlantis de musical

atlantisWat hebben Silvan, Adalena, Jabbadoor, Atlas, ZanZan, Salene en Miranda met elkaar gemeen? Het zijn allemaal namen van hoofdrollen in Atlantis de musical. Deze van oorsprong Deense topproductie is het volgende, grote theaterproject van De Muzenval en beleeft  in Eersel de Nederlandse première. Wie een bijdrage wil leveren aan de unieke voorstellingenreeks kan zich aanmelden voor audities. De uitvoeringen hebben plaats vanaf eind september 2017, de repetities starten na de zomervakantie.

Het artistieke team heeft in totaal zeven hoofdrollen te vergeven, tien bijrollen, 22 kleine rollen en figuratierollen. Behalve zangers en zangeressen,  is er behoefte aan individuele dansers, een choreograaf en zijn muzikanten natuurlijk onmisbaar. Het orkest moet minimaal twaalf muzikanten tellen. Voor hen staan voorproefjes van de muziek uit Atlantis op de website www.muzenval.nl.  Om die live uit te kunnen voeren, is een primaire bezetting vereist met dwarsfluit, klarinet, hoorn, trompet, trombone, keyboard, gitaar, basgitaar, drums, viool (2x) en cello.

Kandidaten kunnen zich tot eind mei aanmelden via info@muzenval.nl . Vermeldt in het mailtje naam, leeftijd en gewenste discipline. Iedereen die al ervaring heeft, wordt gevraagd een kort cv bij te sluiten van eerdere theaterproducties. De audities zijn op zaterdag 11 juni en een week later, op vrijdag 17 juni, volgt een selectie.

Voor De Muzenval is Atlantis de derde musicalproductie. Eerder verschenen de Moulin Rouge (2011) en Aïda (2014) op de planken van het cultureel centrum. Net als vorige keer nemen Bert en Jurgen Alessie de muzikale leiding op zich en is de regie in handen van Hendrikje Kakebeeke. Zij is erg enthousiast en enorm trots dat de Muzenval met Atlantis een landelijke primeur heeft. “Het is een eersterangs musical. Een grootste productie op Van den Ende-niveau met ongelooflijk prachtige muziek”, vertelt ze glunderend. Wie zich wil inspannen voor de kostuums, decors, grime of hand- en spandiensten, kan dat eveneens via e-mail kenbaar maken.

,

Geef een reactie