Leon van der Zanden op DVD en naar TV

Leon van der Zanden

Foto (c) Esther Quelle

Cabaretier Leon van der Zanden en het multimediabedrijf Just Media Group gaan een meervoudige samenwerking aan. De deal bestaat uit de distributie van Van der Zanden’s theatervoorstelling REBEL en de registratie en distributie van zijn huidige show SUPERGEWOON (2015-2016). De zes voorgaande voorstellingen van de cabaretier (o.a. ZWARTE HOND, COLA en VRUCHTVLEES) zullen vanaf dit jaar ook door Just Media Group gedistribueerd gaan worden. Daarnaast ontwikkelt Leon van der Zanden een nieuw Tv-programma in samenwerking met Just Productions TV (onderdeel van de Just Media Group). Details over dit nieuwe Tv-format worden op een later moment bekend gemaakt.

Niels Houtepen (creatief directeur Just Media Group): ‘Als Brabander volg ik Leon al vanaf het moment dat hij “Olifantendoders” maakte voor Omroep Brabant. Een authentieke en eigenzinnige cabaretier, op en top professional, talentvolle programmamaker en bovenal een fijn mens. We zijn blij dat we samen met Leon en zijn team aan mooie projecten kunnen gaan werken.’

Leon van der Zanden: ‘Vanaf het moment dat Just Media Group me benaderde, voelde ik me begrepen in wat ik maak en nog wil maken. Zowel op het podium als op het scherm. Daarom heb ik niet lang nagedacht, maar sprong op deze speedboot met alles wat ik te bieden heb. En nu lijkt het alsof we in een stroomversnelling zitten. Hun kracht, zowel in het produceren als in het distribueren, geeft een enorme boost aan mijn powers. Er gloort een hele bloeiende en creatieve toekomst aan de horizon.’

Na het brengen van zijn gelauwerde show REBEL toert Leon van der Zanden momenteel door het land met zijn theatervoorstelling SUPERGEWOON. Het is de achtste avondvullende voorstelling die de Helmonder sinds 2002 naar de theaters bracht. Op 13 maart speelt de cabaretier een extra voorstelling in Theater De Blauwe Kei (te Veghel) ten behoeve van de Tv-opnames. Kaarten voor deze voorstelling zijn bij het theater zelf te reserveren. De registratie is in handen van Just Productions TV en zal in lijn liggen met de registraties die het bedrijf deed voor Herman van Veen en het afscheidsconcert van Acda en de Munnik in Carré. Na de laatste voorstelling van SUPERGEWOON gaan Van der Zanden en Just Productions TV zich toespitsen op het produceren van een compleet nieuw Tv-programma in navolging van het baanbrekende programma ‘Olifantendoders’.

,

Geef een reactie