Stijn Mac Gillavry speelt Suske in Suske & Wiske De Musical

Als de oersterke Jerom op mysterieuze wijze wordt ontvoerd, springen Suske en Wiske enthousiast in een nieuw avontuur. Lambik is echter niet van de partij, zijn komische talent is namelijk in de smaak gevallen bij de ringmeester van een groot circus die Lambik een baan als Clown, ofwel Circusbaron aanbiedt. Hij neemt de baan aan, maar ontdekt al snel aanwijzingen die leiden in de richting van de verdwenen Jerom. Hij schakelt zijn vrienden in en zo belanden Suske, Wiske, Sidonia, Lambik en Jerom in de wervelende wereld van het Circus, vol list en bedrog. Suske en Wiske vieren dit jaar hun 70e verjaardag met een voorstelling vol spanning, avontuur, humor, spectaculaire acts en fijne muziek die je niet meer uit je hoofd krijgt! We konden hoofdrolspeler Stijn Mac Gillavry (Suske) een paar vragen stellen. Vorige week zaterdag spraken we al met Wiske (Liset Vrugteveen).

promofoto_senw_-fotograaf-nick-van-ormondt_liggend

  1. Heb je vroeger zelf de strips van Suske en Wiske gelezen of lees je ze nog?

Mijn ouders hadden een aantal strips van Suske en Wiske in de boekenkast staan. Dus ik heb ze zeker gelezen. Al was het voor mij niet echt lezen, ik hield er meer van om de plaatjes te bekijken. Maar ik vond de avonturen altijd heel erg leuk en spannend.

  1. Wat maakt de rol van Suske zo leuk om te spelen?

De rol van Suske is erg leuk om te spelen,omdat ik veel verschillende kanten van mijzelf kan laten zien. Ik mag zingen, acteren en dansen. Tijdens de voorstelling gaan wij ook tappen en word ik tevoorschijn getoverd.

  1. Herken je jezelf in het personage van Suske?

Tijdens de repetities hebben we een karakterbeschrijving gekregen. Dit is erg interessant, omdat je zo op zoek gaat naar het karakter van Suske. Je gaat onderzoeken hoe Suske op een bepaalde situatie reageert, waarom hij zo reageert en hoe hij handelt. Zo ben ik erachter gekomen dat Suske erg dicht bij mij staat. Hij wil altijd het juiste doen. Hij wil het anderen naar hun zin maken, denkt ook eerst aan de anderen en daarna komt hij pas.

  1. Wat is je favoriete scène in de musical?

Een van mijn favoriete scènes is toch wel dat ik tevoorschijn word getoverd. Het is een hele spannende goochel act met een glazen kist waarin ik opeens verschijn.

Ook het begin van de voorstelling is één van mijn favorieten. Er staat een enorm stripboek op het toneel, opeens staan wij (Wiske en ik) in het stripboek en beginnen we met een ontzettend gaaf nummer dat we vol energie zingen en dansen. Dit is het eerste moment waarop het publiek Suske en Wiske zien.

Zoals je leest kan ik dus eigenlijk niet kiezen, het is allemaal zo leuk!

  1. Hoe komt de strip tot leven in de musical?

De strip komt tot leven door dat je de striphelden nu in levenden lijve ziet. Je kunt ze horen praten, zingen en zien dansen. De mooie kostuums, het decor en het  licht en geluid maakt het plaatje compleet . Je waant je in een strip, je kunt ze  nu daadwerkelijk zien.

  1. Wat maakt deze musical uniek in vergelijking met andere familievoorstellingen?

In de musical komen gave nummers voor met energieke dansen. We tappen in de voorstelling en er zijn allerlei spectaculaire acts, waardoor de musical een extra dimensie krijgt.

Voordat de voorstelling begint lopen er al een aantal piccolo’s door de zaal die de mensen welkom heten in het circus en naar hun stoelen begeleiden. Als de voorstelling is afgelopen komen alle acteurs naar de foyer, zodat je met ze op de foto kunt. Dat maakt de beleving helemaal compleet.

  1. Voor welke doelgroep is de voorstelling geschikt?

Suske en Wiske De Musical  is een echte familievoorstelling. Iedereen heeft wel een affiniteit met Suske en Wiske. Heeft ze ergens gezien of heeft de stripalbums gelezen. Het is nostalgie voor velen. En nu zijn ze te zien in het theater. Het is mooi, leuk, grappig, energiek, kleurrijk. Een spectaculaire voorstelling voor het hele gezin.

  1. Met welke beleving zal het publiek de zaal uitlopen, nadat ze de musical van Suske en Wiske hebben gezien?

De mensen zullen vrolijk, vol enthousiasme en overrompelt de zaal verlaten. Er gebeurt zo ontzettend veel in de voorstelling. En als het publiek de zaal uit loopt gaat de beleving gewoon door. In de foyer staan namelijk alle acteurs uit de voorstelling waarmee je op de foto kan en om een handtekening kunt vragen.

  1. Waarom moet iedereen naar Suske en Wiske de Musical – De Circusbaron komen in het theater?

Iedereen moet Suske en Wiske gezien hebben omdat het gewoon de allerleukste familievoorstelling is van het jaar!

 

 

,

Geef een reactie