Disney’s Beauty and the Beast op 13 december in première

De première van Disney’s Beauty and the Beast vindt plaats op zondag 13 december in het AFAS Circustheater Den Haag. De eerste preview is op donderdag 3 december. Albert Verlinde, algemeen directeur Stage Entertainment: “Stage Entertainment is enorm trots om deze grote Disney klassieker in het AFAS Circustheater te kunnen brengen. Het is heerlijk om deze wereldwijd geliefde show te kunnen presenteren aan een breed Nederlands publiek.” De hoofdrollen worden gespeeld door Anouk Maas (Belle), Edwin Jonker (Beest), Freek Bartels (Gaston), Tony Neef (Lumière) en Loeki Knol (Mevrouw Pot).

Disney’s Beauty and the Beast
Het hartveroverende verhaal van Beauty and the Beast is geïnspireerd op de legendarische Disney animatiefilm van het oorspronkelijke oude Franse sprookje, dat sinds 1756 jong en oud blijft fascineren. In 1994 ging de musical met een script van Linda Woolverton in première op Broadway, waarna de show een internationaal succes werd. Met de herkenbare hits als ‘Meisje en het Beest’ en ‘Kom Erin’ van meervoudig Academy Award winnaar Alan Menken (componist) en liedteksten van Howard Ashman en Tim Rice. De musical was in 13 landen en in meer dan 115 steden te zien. Wereldwijd heeft de show inmiddels meer dan 35 miljoen bezoekers mogen ontvangen. De musical won een Tony Award voor beste kostuumontwerp en een Laurence Olivier Award voor Beste Nieuwe Musical.

Het verhaal
Wie kent niet verhaal van de mooie Belle die terechtkomt in het duistere kasteel van een jonge prins die door een vloek is veranderd in een verschrikkelijk beest. Gesteund door het voltallige personeel dat door de vloek in huisraad is veranderd, stort Belle zich in een avontuurlijke zoektocht naar de ware liefde. Pas als zij uiteindelijk in de innerlijke schoonheid van het afzichtelijke beest leert te geloven kan de betovering verbroken worden.

ArtworkBB

 

,

Geef een reactie