Gloednieuwe versie populaire opera Aïda op tournee

aidaAïda is misschien wel de populairste opera uit het geliefde oeuvre van Guiseppe Verdi. Schitterende melodieën, vele hartverscheurende solo’s en duetten en een overweldigende ‘Triomfmars’ vertellen een fascinerend verhaal over liefde, macht en verraad in het oude Egypte. In een fonkelnieuwe enscenering toont de Staatsopera van Tatarstan op ingenieuze wijze Egyptische paleizen en koninklijke vertrekken, die samen met de schitterende kostuums garant staan voor een rijke traditionele opvoering die het geniale werk van Verdi laat sprankelen. Aïda is vanaf 13 oktober 2015 in Nederland te zien.

De opera kent vele muzikale hoogtepunten waaronder het liefdeslied gezongen door de tenor Radames voor de slavin Aïda, het gebed van de priesters tijdens de ceremonie voor de bevelhebber en het slotduet waar de geliefden elkaar treffen in het graf. De schitterende muziek, gebracht door een groot symfonie orkest, een koor van 48 zangers en de beste solisten veroveren ieders hart gegarandeerd.

Triomftocht van een opera
Prinses Amneris, dochter van de Egyptische farao, houdt van de jonge veldheer Radames. Hij kan haar liefde niet beantwoorden, want hij heeft een heimelijke relatie met de slavin Aïda. Niemand weet dat Aïda in werkelijkheid de gevangen genomen dochter van de koning van Ethiopië is, het land waarmee Egypte in oorlog is. Hun liefde leidt uiteindelijk tot de ultieme opoffering.

Eén van de grote sterren in deze opera is de veelgevraagde Oksama Kramereva uit Kiev, die op fenomenale wijze de rol van Aïda vertolkt. Oksama won in 2009 de Placido Domingo Operalia, één van de internationaal meest toonaangevende competities voor jong talent. Ze was eerder in Nederland te zien in de rol van Turandot (2013) in de gelijknamige opera. Oksama heeft in een reeks van grote operahuizen gezongen, onder meer in de grootse Royal Opera Hall in London en de Arena di Verona in Italië.

,

Geef een reactie