Damon Albarn’s musical ‘wonder.land’ gaat in première

Het langverwachtte nieuws kwam vandaag dan eindelijk naar buiten. ‘wonder.land’ de musical waar Damon Albarn al geruime tijd aan werkt is eindelijk af en zal deze zomer in première gaan tijdens het Manchester International Festival.

wonderland

wonder.land is geïnspireerd door Lewis Carroll iconische Alice in Wonderland en natuurlijk is dit niet het verhaal wat we vast allemaal kennen van een meisje dat in een konijnenhol valt. De wonder.land musical speelt zich af in huidige tijd en het zogenoemde konijnenhol is vervangen door de virtuele computer wereld. “Aly”, 12, houdt van deze buitengewone virtuele wereld. Gepest op school en ongelukkig thuis, laat wonder.land haar ontsnappen aan haar ouders, van leraren, en van zichzelf.

In de online wereld wordt Aly Alice: dapper, mooi en alles onder controle. Maar sommige van de mensen die ze ontmoet – het rare Dum en Dee duo, de griezelige Cheshire Cat en de angstaanjagende Red Queen – lijken vreemd vertrouwd. Zo hard als Aly ook probeert om ze uit elkaar te houden, het echte leven en wonder.land beginnen te botsen op steeds nieuwsgieriger en gevaarlijke manieren.”

De musical is met muziek van Damon Albarn, teksten door Moira Buffini (Tamara Drewe, Handbagged) en geregisseerd door het Nationaal Theater van de nieuwe directeur Rufus Norris. wonder.land is ontworpen door Rae Smith, met projecties van 59 Productions en verlichting door Paule Constable, het design team achter War Horse. De show wordt dus komende zomer al vertoond tijdens het Manchester International Festival. Dit festival is een tweejaarlijks internationaal festival, met een specifieke focus op origineel nieuw werk, gehouden in de Engels stad Manchester. Het festival is een tweejaarlijks evenement, de eerste editie vond plaats in juni-juli 2007, en vervolgens terugkerend in de zomers van 2009, 2011 en 2013. MIF 15 vindt plaats van 02-19 juli 2015.

wonder.land zal in november te zien zijn in het Olivier Theatre in Londen en in 2016 in Théâtre du Châtelet in de Franse hoofdstad Parijs.

Geef een reactie