Producent ANNE werkt aan theaterrechten in Londen

De wereldprimeur van The Hunger Games als theaterproductie zal vanaf het voorjaar 2016 te zien zijn in een nieuw te bouwen theater bij Wembley Stadium in Londen

Media onderneming Imagine Nation, producent van onder meer de voorstelling ANNE, heeft samen met joint venture partner Triangular een licentieovereenkomst gesloten met het Amerikaanse Lionsgate met betrekking tot de theaterrechten van The Hunger Games, het beroemde epos van auteur Suzanne Collins. Robin de Levita, medeoprichter en Chief Creative Officer van Imagine Nation, zal de voorstelling produceren.

imagine NationDoorslaggevend in de keuze van het Amerikaanse Lionsgate voor de Nederlandse producent Imagine Nation zijn de unieke theatervormen van haar producties. Zo creëert Imagine Nation bij ANNE – de aangrijpende theatervoorstelling over het leven van Anne Frank die sinds mei 2014 te zien is in Theater Amsterdam – een geheel nieuwe ervaring voor het publiek door onder meer het gebruik van mobiele en draaiende decorstukken in combinatie met videobeelden. Als producent van de succesvolle musical Soldaat van Oranje was Robin de Levita de bedenker van het cirkelvormige decor en de “draaiende tribune.”

Het nieuw te bouwen theater komt te staan naast Wembley Stadium in Londen en zal in het najaar van 2015 worden opgeleverd, waarna in de lente van 2016 de eerste voorstelling van The Hunger Games te zien zal zijn. Naast producer Robin de Levita zal de vermaarde live performance promotor Harvey Goldsmith het Imagine Nation team in Londen leiden.

“Imagine Nation en Triangular zijn voor ons de perfecte partners om het epos van The Hunger Games in theatervorm uit te brengen”, zegt Lionsgate’s Chief Marketing Officer Tim Palen. “Hun geniale benadering van theater in combinatie met de innovatieve technologie zal fans over de hele wereld een unieke en meeslepende theaterervaring bieden.”

Robin de Levita: “Het is een ongelofelijke eer om met een partner als Lionsgate samen te werken. De boeken van Suzanne Collins hebben een complexe gelaagdheid waarvoor het theater een zeer geschikt medium is.”

Kees Abrahams, Chief Executive Officer van Imagine Nation: “Deze samenwerking markeert de volgende stap in de ambitie van Imagine Nation om het publiek met innovatieve theaterconcepten te bereiken. Het is een fantastische uitdaging om het verhaal van The Hunger Games naar het theater te brengen. Naast onze activiteiten in Londen zijn we momenteel in gesprek met zowel financiers als creatieve partijen in Duitsland, Japan en de Verenigde Staten om ook daar unieke voorstellingen te gaan ontwikkelen.”

The Hunger Games trilogie, geschreven door Suzanne Collins, is wereldwijd een vrijwel ongeëvenaarde bestseller. Lionsgate maakte van het epos inmiddels twee films die wereldwijd $ 1,5 miljard aan ticketverkoop opbracht. Op 10 november 2014 is in Londen de wereldpremière van de derde Hunger Games film: Mockingjay – Part 1.

Lionsgate, bekend van onder andere The Hunger Games, Twilight en Divergent, is als mediaonderneming wereldwijd een bepalende speler met een breed palet van activiteiten op het gebied van productie, sales en distributie van film, televisie, home entertainment en digitale platforms. Lionsgate heeft meer dan 30 televisieseries geproduceerd waaronder de beroemde en met meerdere Emmy Awards bekroonde producties Mad Men en Nurse Jackie, de comedy-serie Anger Management en Orange Is The New Black.

Met haar filmactiviteiten heeft Lionsgate recentelijk haar positie verstevigd met onder andere de twee Hunger Games kassuccessen The Hunger Games en Catching Fire, het eerste deel van Divergent, de film A Most Wanted Man en met de Lionsgate/Codeblack film Addicted.

Lionsgate is marktleider op het gebied van het uitbrengen van films op DVD en video-on-demand. Het bedrijf heeft een prestigieus portfolio van zo’n 16.000 titels. Met dit portfolio creëert zij een inkomensstroom die een belangrijke bijdrage levert aan de groei van de onderneming. Haar merken Lionsgate en Summit staan overal ter wereld synoniem voor origineel, gedurfd en kwalitatief hoogstaand entertainment.

Imagine Nation is een creatief gedreven producent en initiator van theater-, film- en TV-producties. De onderneming is actief in Europa, de Verenigde Staten en Japan. Imagine Nation wil zich graag onderscheiden met producties die door het gebruik van nieuwe technologieën, de inzet van multimedia of door hun unieke content afwijken van het bestaande aanbod. Het theaterstuk ANNE waarin het verhaal van Anne Frank op een geheel nieuwe wijze wordt gepresenteerd is hiervan een voorbeeld. Zo ook APP, de eerste film met een “second screen” toepassing, die na zijn Nederlandse release nu een remake in de Verenigde Staten krijgt.

,

Geef een reactie