Nieuwe ontwikkelingen in Theater Koningshof

theaterIn de zomermaanden is in Theater Koningshof in Maasluiss hard gewerkt om de bezoekers nog beter te kunnen ontvangen. De vernieuwingen zijn duidelijk te zien in het Atrium en bij sommige voorstellingen in de theaterzaal. Ook aan mensen met een gehoorapparaat is gedacht. Voor hen is, dankzij een bijdrage van Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. een ringleiding geïnstalleerd in de theaterzaal.

Bij een avondje naar het theater hoort natuurlijk ook de gezelligheid achteraf. Vandaar dat er in Theater Koningshof in de zomer hard gewerkt is om het Atrium, de ruimte rond de bar, te voorzien van plantenbakken en luifels. Het is een aanvulling die duidelijk in de smaak valt bij het publiek; de tafels onder de luifels zijn meestal als eerste bezet.

Sinds kort staat er in het Atrium ook permanent een klein podium, dat gebruikt kan worden voor een optreden na een voorstelling of een poëziemiddag. Het podium is tot stand gekomen in samenwerking met Muziek@Maassluis. Ook de docenten van de inpandige muziekschool kunnen dit podium gebruiken voor een voorspeelavond of kerstconcert.

In de theaterzaal is een aanpassing gekomen die niet te zien is, maar voor mensen met een gehoorapparaat wel hoorbaar. Zij kunnen nu optimaal van de voorstelling genieten dankzij de nieuw aangelegde ringleiding. Voor uitleg en een juiste placering kunnen zij zich melden bij de theaterkassa. Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. hielp het theater bij het doen van deze investering.

Kleinschalige optredens kunnen nu ook weer terecht in Theater Koningshof. Maassluis heeft een lange traditie waar het gaat om voorstellingen van jonge talentvolle cabaretiers. De beroemdheden van nu speelden allen hun eerste voorstellingen in Maassluis. Dat verleden herleeft in de serie Veelbelovend Vermakelijk Veelzijdig. Bij de 8 voorstellingen in deze serie wordt de theaterzaal verbouwd tot een kleine zaal, soms zelfs met tafeltjes en stoelen voor een intieme theatercafé-setting. Het eerste optreden in de serie is van Louise Korthals op 10 oktober aanstaande. Alle 8 de voorstellingen zijn te koop voor de speciale prijs van 100 euro.

,

Geef een reactie