So You Think You Can Dance (Vredenburg, 4-1-2013)

So You Think You Can Dance eerste optreden in het theater, Vredenburg Utrecht had de primeur. Hierna zijn er in het hele land nog voorstellingen waar je de dansers van SYTYCD aan het werk kunt zien, helaas zijn de meeste voorstellingen al uitverkocht. Laurent was in The house als een van de top choreografen . De top 10 dansers lieten zich zien onder aankondiging van Roy Julen.

Het begon met een Knallende beat en hiphop dans. Prachtg lichtspel en afwisselende stijlen, al was modern nadrukkelijker aanwezig dan de ballroom dansen, niet dat me dat stoorde. Denden met de eerste solo en vervolgens met Vivian en de 2 stoelen Whaw wat een dans. Kom soms superlatieven te kort. Eerste wals van de avond ging op Anouk’s, ‘3 Days in a row’, gedanst door: Davinia en Frederic. Behalve de dansers hebben zeker ook de choreografen een kunstwerk geleverd; zoals daar zijn: Isabel Beernaert , Laurent Flament, Conny Janssen, Steve Austin.

De avond was gevuld met de dansen uit het tv-programma gemaakt door de vaste choreografen van de show. De Stoelendans en Britney bitch grappige dans, de vurige tango en de dans waarbij Vivian op spitsen danst samen met Denden. Iedere danser liet ook solo zien wat ze in huis hadden. Winnaar Frederic liet zien dat hij top was in zijn solo en zijn liet voor de dames nog even zijn buikspieren zien. Met een strakke Hiphop laat Kalila haar kracht zien. Het enige verschil tussen de dansers is de expressie en vurigheid waarmee gedanst werd, qua techniek waren ze allemaal top.

Wat een schitterende show, het zat goed in elkaar genoeg snelheid en afwisseling in dans steilen en dans combinaties, geen moment saai! Licht en geluid ondersteunde de dansers op een sublieme manier. Gave bewerkingen van mooie muziek. Een show om (nog) eens te zien!

Tekst: Hans Kreutzer

 
Foto’s (c) Hans Kreutzer

,

Geef een reactie