Les Enfants Terribles speciaal op Rotterdamse Operadagen

Speciaal voor het Rotterdamse Operadagen festival presenteert het nieuwe Luxor Theater de opera Les Enfants Terribles van de beroemde Amerikaanse componist Philip Glass. Hij heeft zich intensief met het oeuvre van Cocteau beziggehouden en maakte een bijzondere opera op basis van de tekst en de film van Les Enfants Terribles. Bezoek Les Enfants Terrible op dinsdag 29 mei in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Philip Glass baseerde zijn opera op de controversiële roman van Jean Cocteau, een inktzwart sprookje over de bizarre liefde tussen twee adolescenten, broer Paul en zus Elisabeth. Als Paul gewond raakt tijdens een sneeuwballengevecht op school, wordt hij thuis verzorgd door zijn oudere zus Elisabeth. Langzaam maar zeker raken ze volledig geïsoleerd van de buitenwereld en krijgen ze een incestueuze relatie. Hun verstoorde wereld is er een van confrontatie, liefde, verlangen, jaloezie en uiteindelijk vernietiging.

Les Enfants Terribles is een fantastische vertelling waarin de jongeren ons meenemen in hun droomwereld, waar steeds weer nieuwe en andere levens tevoorschijn worden getoverd. Met Les Enfants Terribles van de Nationale Opera Bordeaux viert Operadagen Rotterdam de 75-ste verjaardag van de componist.

,