Ming’s Pretty Heroes maakt muziek voor dansvoorstelling Meer Ruis

De Rotterdamse band Ming’s Pretty Heroes verzorgt live de muzikale omlijsting van de nieuwe dansvoorstelling MEER RUIS van choreograaf Conny Janssen. Janssen was afgelopen seizoen onder meer te zien in het succesvolle Tv-programma ‘So You Think You Can Dance’ en maakte een voorstelling met Anne Soldaat. MEER RUIS gaat de confrontatie aan tussen de krachtige eigen danstaal van Conny Janssen en de rauwe energie van een nieuwe generatie jonge, ongepolijste dansers. Volgens Conny past de eigenzinnigheid van Ming’s Pretty Heroes als geen ander binnen deze dansvoorstelling. Op vrijdag 24 februari gaat MEER RUIS in première in Den Haag. De voorstelling trekt tot en met mei door het land. In april vertrekt het gezelschap tevens voor een korte tour naar Zwitserland.

MEER RUIS
In 2009 zetten negen jonge dansstudenten van Codarts/Rotterdamse Dansacademie onder leiding van choreografe Conny Janssen hun eerste stappen in de professionele danswereld. Ongepolijst, onverschrokken en ontwapenend trokken zij de Nederlandse theaters in, ieder met dezelfde droom: als danser uitstijgen boven de ruis van alledag. De samenwerking met de Codarts/Rotterdamse Dansacademie krijgt in 2012 een vervolg met MEER RUIS. Voor MEER RUIS duikt Conny Janssen opnieuw in de wereld van de jongeren en probeert hun verhaal te ontrafelen. Ze selecteert voor deze voorstelling tien jonge, eigenzinnige dansers die met elkaar een spannende afspiegeling van de maatschappij vormen. Speciaal voor MEER RUIS bewerkten Ming’s Pretty Heroes-zangeres Ai Ming Oei en producer/toetsenist Frans Verburg hun eigen nummers van het album ‘Karma’. Tevens schreven ze speciaal voor de voorstelling nieuwe songs.

MING’S PRETTY HEROES
Met haar eerste volwaardige album ‘OK Mr. Mix’ uit 2009 maakte Ming een grote stap voorwaarts. Ze won NCRV’s ‘Volgspot Open Podium’ met haar liedje ‘Fled’. Ze won de Music Matters Award (eerder gewonnen door Ntjam Rosie) in december 2010, waarmee ze Muziek Ambassadeur Rotterdam 2011 werd. Ze tourde door Duitsland en China. De Chinezen vroegen haar meteen terug voor het Midi Festival Shanghai en Beijing 2011. Afgelopen najaar lanceerde Ming haar nieuwe album ‘Karma’. De videoclip van de eerste single ’25 to life’ werd binnen een week meer dan 10.000 keer bekeken op YouTube. Vorige maand lanceerde Ming’s Pretty Heroes de nieuwe videoclip ‘Out At Sea’, opgenomen in Berlijn.