Sister Act volgend theaterseizoen ook te zien in Nederland

De musical Sister Act komt, na de succesvolle internationale lancering, nu ook naar Nederland waar de eigen musical van Stage Entertainment te zien zal zijn in het seizoen 2012-2013. In navolging van onder andere Broadway, West End, Hamburg, Wenen, de recent gestarte nationale tour door Groot Brittannië, een tour door de Verenigde Staten en vanaf eind oktober in Joop van den Ende’s eigen Teatro Nazionale in Milaan, maakt ook Nederland zich op voor Sister Act.

De musical is gebaseerd op de beroemde film uit 1992 waarin Whoopi Goldberg het gangstermeisje Deloris speelt dat, achtervolgd door criminele types, noodgedwongen haar toevlucht zoekt in een klooster met weinig stemvaste nonnen en een strenge Moeder Overste. De audities gaan binnenkort van start.

De afgelopen jaren heeft Joop van den Ende zich in toenemende mate geconcentreerd op het produceren van eigen musicals waaronder het succesvolle Ciske de Rat, Ich War Noch Niemals in New York (gebaseerd op het songbook van Udo Jürgens), Petticoat en Droomvlucht. De rechten voor nieuwe producties van Sister Act werden inmiddels verkocht aan Oostenrijk, Canada, Australië, Zuid-Korea, Japan en Brazilië.

,