Premiere Daddy Cool goed verlopen (Luxor Theater, 25-09-2011)

Zondagmiddag is in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam de theatersensatie ‘Daddy Cool’ in première gegaan. Onder luid applaus en met hard gejoel werden cast, crew en creatives beloond voor wat menigeen een ‘geweldige show en een waar spektakel’ noemde. ‘Daddy Cool’ komt in december weer terug in het nieuwe Luxor Theater en is nog tot en met 26 januari 2012 te zien in verschillende theaters in Nederland. Producent Albert Verlinde is blij.

“Dit voelt fantastisch. Niet alleen is dit het eerste grote project van mij alleen, het is ook het eerste grote project dat losstaat van de klassieke musical. Met zang, dans en projectie dat pas zelden vertoond is, hopen we een nieuw publiek aan te spreken. En dat lukt; men is laaiend enthousiast en daar ben ik enorm trots op”, aldus Verlinde.

Daddy Cool is echter veel meer dan zang en dans. Het vertelt het verhaal over de immigratie van de Surinamers in Nederland in de jaren zeventig. Sunny (Ruben Heerenveen) en zijn moeder Pearl (Joanne Telesford) komen vanuit Suriname naar Nederland en gaan wonen bij Linda (Jetty Mathurin) in een flat in de Bijlmer. Jetty weet het publiek tranen van het lachen te bezorgen. Met haar Surinaamse accent en humor weet niemand een strak gezicht te behouden. “Het is me ontzettend goed bevallen. Ik vind het fijn om een nieuw publiek aan te boren en ik ben trots op ons allemaal”. Ook hoofdrolspelers Kim-­‐Lian van der Meij en Ruben Heerenveen voelen zich vereerd met alle positieve reacties. “We willen graag iets anders brengen dan de klassieke musical en dat is gelukt en dat maakt mij enorm trots en gelukkig”, aldus Ruben.

Foto’s (c) 2011 Freddie de Roeck

,